Tekrarlayan kötü embriyo kalitesi genelde yumurtaya bağlı nedenlerle ortaya çıkar. Çok nadiren sperm kalitesizliğine bağlı olabilir. Özellikle hiç spermi olmayan erkeklerin testislerinden alınan olgunlaşmamış spermler ile dölleme yapıldığında embriyo kalitesi kötü olur ve bu embriyoların transferi ile gebelik elde edilme şansı çok azdır.
· İyi kalitede embriyo transferine rağmen gebe kalamayan çiftlerde başka araştırmaların yapılması gerekebilir. Bu tetkiklerden biri rahim içinde herhangi bir anormallik olup olmadığının değerlendirilmesi amacı ile yapılan ofis histeroskopidir. Histeroskopi kamera yardımı ile rahim içine girilerek rahmin su ile şişirilmesinden sonra içine bakılması işlemidir. Kliniğimizde tüp bebek öncesinde rutin olarak uygulanmaktadır. Ayrıca histeroskopi ile gözden kaçmış myom ve endometrial poliplerin de tedavisi yapılabilmektedir.
· Tüpleri tıkalı olan kadınlarda eğer tüplerin içinde su birikmiş ise (hidrosalpinks) bu tüplerin yeni bir tüp bebek denemesinden önce çıkarılması gerekir. Bu şekildeki tüplerin mevcudiyeti tüp bebekteki başarıyı yarı yarıya azaltacaktır.
· Seçilmiş olgularda embriyo transferinin 5. güne ertelenmesi(Blastokist transferi) de başarı oranlarını artırabilir.
· Antifosfolipid sendrom yönünden tarama veya ampirik olarak kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin ve heparin) kullanımının tüp bebek başarısını artırdığı gösterilememiştir. Herhangi bir yararı gösterilmemiştir.